Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

29 Martie 2024

portal

portal

 

► Regulamentul Consiliului (CE) nr. 2157/2001 privind statutul societăţii europene (SE):

  • Art. 8:
    (…)
    (7) Înainte ca autoritatea competentă să elibereze certificatul menţionat la alineatul (8), SE dovedeşte că, în ceea ce priveşte obligaţiile asumate anterior publicării proiectului de transfer, interesele creditorilor şi ale titularilor altor drepturi faţă de SE (inclusiv interesele entităţilor publice) beneficiază de o protecţie corespunzătoare, în conformitate cu dispoziţiile prevăzute de statul membru în care SE are sediul social anterior transferului.
    Un stat membru poate extinde aplicarea primului paragraf la creanţele rezultate (sau care ar putea rezulta) înainte de transfer.
    Primul şi al doilea paragraf nu aduc atingere aplicării în cazul SE a legislaţiei interne a statelor membre privind efectuarea sau asigurarea plăţilor către entităţile publice.
    (8) În statul membru în care o SE are sediul social, instanţa, biroul notarial sau altă autoritate competentă eliberează un certificat care atestă în mod concludent încheierea actelor şi a formalităţilor necesare anterior transferului.
    (9) Noua înmatriculare nu poate avea loc decât după prezentarea certificatului menţionat la alineatul (8) şi a dovezii că au fost îndeplinite formalităţile necesare înregistrării în ţara în care se află noul sediu social.

 

 
MENȚIUNI - persoane juridice
 
 
 
 
Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.