Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

23 Septembrie 2020

portal

 
 Digital Europe For All (DE4A) este un proiect care se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, lansat la data de 1 ianuarie 2020, în vederea sprijinirii implementării Regulamentului Portalului Digital Unic (Single Digital Gateway Regulation) la nivel european ((EU) 2018/1724). Proiectul este finanțat prin programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene, Horizon 2020, fiind implicate 10 state membre (Austria, Belgia, Danemarca, Luxemburg, Olanda, Portugalia, România, Slovenia, Spania și Suedia) și un consorțiu de 23 de organizații partenere.

Conform Comisiei Europene, “portalul digital unic va facilita accesul online la informații, proceduri administrative și servicii de asistență de care cetățenii și firmele trebuie să beneficieze în altă țară UE. Până la finalul anului 2020, cetățenii și societățile care se relochează în interiorul granițelor UE vor putea afla cu ușurință care sunt reglementările și serviciile de asistență care sunt aplicabile în noua lor țară de rezidență. Până la sfârșitul lui 2023 (cel târziu), aceștia vor putea efectua un număr de proceduri în toate statele membre ale UE fără a fi necesare documente în format hârtie, cum ar fi pentru înregistrarea unei mașini sau solicitarea de beneficii privind pensia.”

Newsletter Digital Europe For All – June 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă informăm că, în perioada 28 - 30 septembrie 2020, în cadrul Biroului Teritorial Pașcani, organizat în județul Iași, nu se vor desfășura activități de lucru cu publicul. Pentru depunerea documentelor și a cererilor de înregistrare în registrul comerțului vă puteți adresa Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași. E-mail:orctis@is.onrc.ro, Telefon:0232.254.400, Fax: 0232.276.334