Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

28 Martie 2024

portal

portal

 

GIE şi GEIE pot înfiinţa sucursale, reprezentanţe şi alte unităţi fără personalitate juridică în condiţiile prevăzute de art. 235 din Legea nr. 161/2003 şi art. 10 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2137/1985.

► Extras din Legea nr. 161/2003 – Grupurile de interes economic

  • Art. 130:
    Dispoziţiile referitoare la constituirea, înmatricularea şi funcţionarea filialelor şi sucursalelor societăţilor comerciale, prevăzute de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător filialelor şi, respectiv, sucursalelor grupului de interes economic.

  • Art. 235:
    (1) Grupurile europene de interes economic pot înfiinţa în România filiale, precum şi sucursale, reprezentanţe şi alte unităţi fără personalitate juridică.
    (2) Înfiinţarea de sucursale sau filiale în România va fi supusă tuturor dispoziţiilor referitoare la înmatricularea, menţionarea şi publicarea actelor şi faptelor cerute pentru grupurile de interes economic române.

 

► Extras din Regulamentul (CEE) nr. 2137/85 din 25 iulie 1985 privind Grupul European de Interes Economic (GEIE)

  • Art. 7:
    La registru se depun, de asemenea, urmatoarele documente si informatii:
    (…)
    (b) notificarea înfiintarii sau închiderii oricarei sucursale a grupului;

  • Art. 10:
    Orice sucursala a grupului situata într-un stat membru, altul decât cel în care se afla sediul, se înregistreaza în statul respectiv. Pentru a se înregistra, grupul depune la registrul competent din statul membru respectiv, copii ale documentelor care trebuie depuse la registrul statului membru unde se afla sucursala, însotite, daca este cazul, de o traducere care confirma, conform uzantelor registrului, locul unde este înregistrat sediul.

 

 
MENȚIUNI - persoane juridice
 
 
 
 
Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.