Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

27 Aprilie 2024

portal

portal

 

 Legea nr. 265/2022 privind registrul comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în registrul comerţului:

  • Art. 120:
    (1) Orice persoană fizică sau juridică prejudiciată ca efect al unei înmatriculări ori printr-o menţiune în registrul comerţului are dreptul să ceară judecătoriei, în cazul profesioniştilor persoane fizice, şi tribunalului/tribunalului specializat, în cazul profesioniştilor persoane juridice, radierea înregistrării generatoare de prejudicii şi, după caz, repunerea în situaţia anterioară, în tot sau numai cu privire la anumite elemente ale acesteia.
    (2) Cererea se depune la oficiul registrului comerţului în care este înregistrat profesionistul şi despre aceasta se face menţiune în registrul comerţului. În termen de 3 zile lucrătoare de la data depunerii, oficiul registrului comerţului înaintează cererea judecătoriei, tribunalului/tribunalului specializat în a cărui rază teritorială se află sediul profesionistului, iar în cazul sucursalei înfiinţate în alt judeţ, la cererea persoanei juridice prejudiciate, la tribunalul/tribunalul specializat din judeţul în care îşi are sediul sucursala.
    (3) Instanţa se pronunţă asupra cererii cu citarea oficiului registrului comerţului şi a profesionistului.
    (4) Hotărârea judecătorească de soluţionare a cererii poate fi atacată numai cu apel, iar termenul de apel curge de la pronunţare, pentru părţile prezente, şi de la comunicare, pentru părţile lipsă.
    (5) Oficiul registrului comerţului va efectua radierea şi va publica hotărârea judecătorească definitivă în Buletin. În acest scop, instanţa va comunica oficiului registrului comerţului hotărârea judecătorească rămasă definitivă.

 

 
MENȚIUNI - persoane juridice
 
 
 
 
Vă informăm că, în perioada 22 - 26.04.2024, în cadrul Biroului Teritorial Dej, organizat în județul Cluj, nu se vor desfășura activități de lucru cu publicul. Pentru depunerea documentelor și a cererilor de înregistrare în registrul comerțului vă puteți adresa ORCT Cluj. E-mail:orccj@cj.onrc.ro Tel.: 0264433700; 0264433066 Fax: 0264432800      ***      Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.