Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

29 Martie 2024

portal

portal

  

► Regulamentul (CE) nr. 2157/2001 privind statutul societății europen:

  • Art. 13:
    Actele şi indicaţiile privind o SE, supusă publicităţii impuse de prezentul regulament, fac obiectul unei publicităţi efectuate în modurile prevăzute de legislaţia statului membru în care SE în cauză are sediul social, în conformitate cu Directiva nr. 1132/2017

  • Art. 14:
    (1) Anunţul înregistrării unei SE şi a radierii unei astfel de înregistrări se publică cu titlu informativ în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene după publicarea efectuată în conformitate cu articolul 13. Respectivul anunţ precizează denumirea, numărul, data şi locul înmatriculării SE, data şi locul publicării şi titlul publicaţiei, precum şi sediul social şi domeniul de activitate a SE.
    (2) În cazul în care sediul social al unei SE este transferat în conformitate cu articolul 8, se publică un anunţ conţinând informaţiile menţionate la alineatul (1), precum şi pe cele privind noua înregistrare.
    (3) Informaţiile specifice menţionate la alineatul (1) sunt comunicate Oficiului pentru Publicaţii Oficiale al Comunităţilor Europene în termen de o lună de la publicarea menţionată la articolul 13.

► Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare:

  • Art. 25114
    (…)
    (5) În cazul în care prin fuziunea transfrontalieră este constituită o societate europeană cu sediul în România, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, pe cheltuiala părţilor, comunică Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, în vederea publicării, un anunţ care cuprinde: denumirea societăţii, numărul de înmatriculare în registrul comerţului în care este înmatriculată, data înmatriculării, numărul Monitorului Oficial al României în care a fost publicat extrasul încheierii registratorului de registrul comerţului de înmatriculare a societăţii.

 

Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.