Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

25 Aprilie 2024

portal

portal

 

► REGULAMENTUL (CE) NR. 1435/2003 din 22 iulie 2003 privind statutul societatii cooperative europene (SCE)

  • Art. 2: Constituirea
    (1) SCE se poate constitui dupa cum urmeaza:
    - prin fuziunea unor cooperative constituite în conformitate cu legislatia unui stat membru, care îsi au sediul social si administratia centrala în Comunitate, în cazul în care cel putin doua dintre ele sunt guvernate de legislatia unor state membre diferite;

Sectiunea 2: Constituirea prin fuziune

  • Art. 19: Procedurile de constituire prin fuziune
    O SCE se poate constitui prin fuziune realizata:
    - fie în conformitate cu procedura de fuziune prin absorbtie;
    - fie în conformitate cu procedura de fuziune prin constituirea unei noi persoane juridice.
    În cazul fuziunii prin absorbtie, cooperativa absorbanta ia forma de SCE odata cu fuziunea. În cazul fuziunii prin constituirea unei noi persoane juridice, aceasta din urma ia forma unei SCE.

  • Art. 20: Legislatia aplicabila în caz de fuziune
    Pentru chestiunile care nu intra sub incidenta prezentei sectiuni, sau pentru partea din acestea care un intra sub incdenta prezentei sectiuni, fiecare cooperativa care participa la constituirea unei SCE prin fuziune face obiectul dispozitiilor aplicabile fuziunii cooperativelor din legislatia statului membru de care este guvernata si, în absenta acestora, al dispozitiilor aplicabile fuziunilor interne ale societatilor pe actiuni din legislatia statului respectiv.

 

Vă informăm că, în perioada 22 - 26.04.2024, în cadrul Biroului Teritorial Dej, organizat în județul Cluj, nu se vor desfășura activități de lucru cu publicul. Pentru depunerea documentelor și a cererilor de înregistrare în registrul comerțului vă puteți adresa ORCT Cluj. E-mail:orccj@cj.onrc.ro Tel.: 0264433700; 0264433066 Fax: 0264432800      ***      Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.