Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

26 Aprilie 2024

portal

portal

 

► REGULAMENTUL (CE) NR. 1435/2003 din 22 iulie 2003 privind statutul societatii cooperative europene (SCE)

  • Art. 33: Efectele unei fuziuni
    (1) Fuziunea realizata astfel cum se prevede la articolul 19 primul paragraf prima liniuta, are de drept si simultan urmatoarele efecte:
    a) transmiterea universala catre persoana juridica absorbanta a întregului patrimoniu activ si pasiv al fiecarei cooperative absorbite;
    b) membrii fiecarei cooperative absorbite devin membri ai persoanei juridice absorbante;
    c) cooperativele absorbite înceteaza sa existe;
    d) persoana juridica absorbanta ia forma unei SCE.
    (2) Fuziunea realizata astfel cum se prevede la articolul 19 primul paragraf a doua liniuta are de drept si simultan urmatoarele efecte:
    a) transmiterea universala catre SCE a întregului patrimoniu activ si pasiv al cooperativelor care fuzioneaza;
    b) membrii cooperativelor care fuzioneaza devin membri ai SCE;
    c) cooperativele care fuzioneaza înceteaza sa existe.
    (3) În cazul în care, la producerea fuziunii cooperativelor, legislatia unui stat membru impune formalitati speciale pentru opozabilitatea fata de terti a transferului anumitor bunuri, drepturi si obligatii ale cooperativelor care fuzioneaza, aceste formalitati se aplica si se îndeplinesc fie de catre cooperativele care fuzioneaza, fie de catre SCE, de la data înmatricularii.
    (4) Drepturile si obligatiile cooperativelor participante în materie de conditii de încadrare în munca, atât individuale, cât si colective, care rezulta din legislatie, din practica si din contractele de munca individuale sau din raporturile de munca la nivel national si care exista la data înmatricularii se transfera asupra SCE prin înmatricularea acesteia. Primul paragraf nu se aplica dreptului de a participa la adunarile generale sau la adunarile pe sectiuni sau pe filiale, pe care articolul 5 9 alineatul (4) îl confera reprezentantilor lucratorilor.
    (5) Dupa ce fuziunea a fost înmatriculata, SCE informeaza fara întârziere membrii cooperativei absorbite cu privire la înscrierea lor în fisierul membrilor, precum si cu privire la numarul partilor lor sociale.

 

Vă informăm că, în perioada 22 - 26.04.2024, în cadrul Biroului Teritorial Dej, organizat în județul Cluj, nu se vor desfășura activități de lucru cu publicul. Pentru depunerea documentelor și a cererilor de înregistrare în registrul comerțului vă puteți adresa ORCT Cluj. E-mail:orccj@cj.onrc.ro Tel.: 0264433700; 0264433066 Fax: 0264432800      ***      Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.