Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

28 Martie 2024

portal

portal

 

Pe baza comunicării ORCT, ONRC va transmite Oficiului pentru Publicaţii Oficiale al Comunităţilor Europene, pe cheltuiala solicitantului, un anunţ privind transformarea unei societăți pe acțiuni în societate europeană în vederea publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Anunţul va fi transmis în termen de o lună de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a înregistrării societăţii europene în registrul comerţului şi va cuprinde: denumirea, numărul, data şi locul înregistrării, sediul social şi domeniul de activitate ale societăţii europene, precum şi data şi numărul Monitorului Oficial al României în care s-a efectuat publicarea.

  • Art. 14 din Regulamentul (CE) nr.. 2157/2001 privind statutul societăţii europene (SE):
    (1) Anunţul înregistrării unei SE şi a radierii unei astfel de înregistrări se publică cu titlu informativ în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene după publicarea efectuată în conformitate cu articolul 13. Respectivul anunţ precizează denumirea, numărul, data şi locul înmatriculării SE, data şi locul publicării şi titlul publicaţiei, precum şi sediul social şi domeniul de activitate a SE.
    (2) În cazul în care sediul social al unei SE este transferat în conformitate cu articolul 8, se publică un anunţ conţinând informaţiile menţionate la alineatul (1), precum şi pe cele privind noua înregistrare.
    (3) Informaţiile specifice menţionate la alineatul (1) sunt comunicate Oficiului pentru Publicaţii Oficiale al Comunităţilor Europene în termen de o lună de la publicarea menţionată la articolul 13.

 

Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.