Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

28 Iunie 2022

portal

ONRC invitat să premieze performanța la Gala „Cele mai valoroase companii din România”

Oficiul Național al Registrului Comerțului a fost invitat, la finalul lunii noiembrie, să decerneze unul dintre cele mai importante premii în cadrul Galei ”Top 100 cele mai valoroase companii din România”, organizată de Ziarul Financiar. ONRC a fost reprezentat la acest eveniment de doamna Mariana Florescu - Director Direcţia Valorificare Date Registrul Comerţului.  Aflat la cea de-a zecea ediție, Topul ”Cele mai valoroase 100 de companii din România” realizat de una dintre cele mai cunoscute publicații de business din România este considerat un reper în mediul de afaceri local. Datorită specificului activității, Oficiul Național al Registrului Comerțului furnizează anual datele necesare realizării clasamentului final al celor mai performante societăți din economia românească. Sursă foto: Ziarul Financiar.

 

Viitorii comunicatori au luat contact cu ONRC prin “RePere în Comunicare” – noiembrie 2015

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a participat, în luna noiembrie 2015, la proiectul “RePere în Comunicare – stagii de pregătire practică şi consiliere în carieră pentru studenţii în ştiinţele comunicării”, coordonat de Universitatea din Bucureşti în parteneriat cu Asociaţia Team Work. În această perioadă, 4 studenţi de la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicare – Universitatea Bucureşti, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative au desfăşurat un stagiu de practică, prin care au avut posibilitatea de a-şi dezvolta o serie de abilităţi profesionale aplicate, de a învăţa să-şi gestioneze timpul şi să îşi prioritizeze activităţile. Acest program nu a adus, însă, beneficii doar stagiarilor, ci şi Oficiului Naţional al Registrului Comerţului prin dinamizarea mediului de lucru datorită spiritului entuziast şi, totodată, original al studenţilor.

 

ONRC, participant la Programul de Internship al Guvernului României, ediţia 2015

În 2015, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului participă la cea de a treia ediţie a Programului de Internship organizat de Guvernul României, care se desfăşoară în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2015. Programul aduce beneficii atât candidaţilor selectaţi, care au astfel oportunitatea să pună în practică cunoştinţele teoretice dobândite în facultate şi să se familiarizeze cu activitatea specifică instituţiei, cât şi Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, care beneficiază de entuziasmul şi ideile inovative ale acestora.
În data de 22 iulie 2015, stagiarii selectaţi să se alăture echipei noastre, prin Programul de Internship 2015, şi-au început activitate la ONRC, unde Directorul General, Silvia CĂLIN – MIHALCEA, le-a urat bun venit şi i-a încurajat să participe activ la  toate acţiunile în care vor fi implicaţi.

 

Transparență și Date Deschise - Anticorupție și Securitate – 09 iunie 2015

Marți, 09 iunie, la Palatul Parlamentului a avut loc conferința “Transparență și Date Deschise – Anticorupție și Securitate”, parte a programului „Strategic Initiatives”  organizat de Institutul Social Democrat „Ovidiu Șincai”  în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului României. Evenimentul a avut drept obiectiv promovarea și dezvoltarea conceptelor de transparență și date deschise, precum și implementarea practică a acestora în administrația publică. În cadrul evenimentului, Directorul General al ONRC, Silvia CĂLIN – MIHALCEA, a susţinut o prezentare privind modul prin care dezvoltarea continuă a serviciilor online, inițiativele de simplificare a formalităților şi implementarea legislației Uniunii Europene contribuie la transparentizarea activității instituției.Vizita delegaţiei Camerei Înregistrării de Stat din Republica Moldova - 9-11 iunie 2015

În perioada 9-11 iunie 2015, Oficiul Naţional al Registrului Comerțului a primit vizita delegaţiei Camerei Înregistrării de Stat din Republica Moldova, într-un schimb de experienţă pe tema activităţii registrului comerţului. Întrevederea a fost un schimb fructuos de opinii, care a debutat la sediul ONRC cu prezentarea activităţii instituţiei, urmănd, apoi, prezentarea fluxului operaţional al înregistrării în registrul comerțului, ce a avut loc la sediul Oficiului Registrului Comerțului de pe lăngă Tribunalul Bucureşti.A 18-a conferinţă anuală a Forumului European al Registrelor Comerţului – 03-05 iunie 2015, Madrid

În perioada 03–05 iunie 2015, s-a desfăşurat la Madrid, în Spania, cea de a 18-a conferinţă anuală a Forumului European al Registrelor Comerţului – ECRF, având ca temă „Providing reliability”. Delegaţia României a fost formată din Secretarul de Stat din Ministerul Justiţiei, domnul Alin Lucian Antochi - coordonator al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Directorul General al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, doamna Silvia – Claudia Călin – Mihalcea, şi Șeful Biroului Comunicare şi Relaţii Internaţionale, doamna Andreea - Roxana Epuraş.
Conferinţa ECRF 2015 a reunit delegaţii din 45 de state și au fost abordate subiecte de interes pentru reprezentanţii registrelor comerţului participante, precum interconectarea registrelor centrale ale comerțului, rolul tehnologiei în furnizarea unor servicii fiabile și simplificarea formalităţilor. 
http://www.ecrforum.org/
Masa rotundă organizată în cadrul campaniei de informare
“Alege O.N.R.C. online! Servicii la un click distanță” – 30 aprilie 2015, Odorheiu Secuiesc

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a organizat la Odorheiu Secuiesc, în data de 30 aprilie 2015, o masă rotundă în cadrul campaniei “Alege ONRC online! Servicii la un click distanţă!”. Directorul General al ONRC, Silvia CĂLIN – MIHALCEA, a prezentat, cu această ocazie, serviciile online disponibile profesioniştilor pe https://portal.onrc.ro, punând accentul pe modalitatea de simplificare a formalităților și de facilitare a accesului la acestea. La eveniment au participat atât reprezentanţi ai instituțiilor publice de la nivel regional și județean, cât şi ai practicienilor.Inaugurarea Biroului teritorial Odorheiu Secuiesc – 30 aprilie 2015

În data de 30 aprilie 2015, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a inaugurat cel de-al 17-lea Birou teritorial, la Odorheiu Secuiesc - strada Pietroasă nr. 1, apt. 3, funcțional începând din data de 4 mai 2015. Noul punct de lucru, coordonat de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita, va facilita accesul profesioniştilor și al cetățenilor la serviciile de asistenţă, de furnizare a informațiilor, precum şi la celelalte servicii specifice instituției.Porți deschise la Registrul Comerțului
25 aprilie 2015, Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București

În data de 25 aprilie 2015, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a organizat „Porţi deschise la Registrul Comerţului”, la sediul O.R.C.T. Bucureşti. În deschiderea evenimentului au susţinut discursuri Silvia CĂLIN – MIHALCEA, Directorul General al ONRC, Alin Lucian ANTOCHI, Secretar de Stat în Ministerul Justiţiei şi Ioan DRĂGAN, Directorul Arhivelor Naţionale ale României. Cei interesaţi au avut posibilitatea să viziteze arhiva O.R.C.T. Bucureşti şi O.R.C.T. Ilfov şi o expoziţie inedită de documente de arhivă  (sec.XVIII-XX) și însemne ale breslelor meșteșugărești (sec.XVIII), organizată în parteneriat cu Arhivele Naţionale ale României şi cu Muzeul Naţional de Istorie a României. De asemenea, vizitatorii au beneficiat de asistență la accesarea serviciilor online disponibile pe portal.onrc.ro, de simulări ale operațiunilor care sunt efectuate la înființarea unei firme şi au asistat la seminarii privind facilităţile de care beneficiază la înfiinţarea firmelor studenţii sau debutanţii în afaceri.Masa rotundă organizată în cadrul campaniei de informare
“Alege O.N.R.C. online! Servicii la un click distanță” – 16 aprilie 2015, Cluj – Napoca

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a organizat la Cluj – Napoca, în data de 16 aprilie 2015, o masă rotundă în cadrul campaniei “Alege ONRC online! Servicii la un click distanţă!”. La eveniment au participat 24 de reprezentanţi ai instituțiilor publice de la nivel regional și județean, dar şi ai practicienilor. În cadrul întâlnirii, Directorul General al ONRC, Silvia CĂLIN – MIHALCEA, a prezentat serviciile online disponibile pe https://portal.onrc.ro, punând accentul pe modalitatea de simplificare a formalităților și de facilitare a accesului la acestea.

Vă informăm că, în perioada 27.06 - 01.07.2022, în cadrul Biroului Teritorial Pașcani al Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași, nu se vor desfășura activități de lucru cu publicul. Cererile de înregistrare și înscrisurile prevăzute de lege pot fi depuse prin mijloace electronice, prin portalul de servicii online al Oficiului Național al Registrului Comerțului https://portal.onrc.ro sau prin poștă electronică la adresa de e-mail transmiterecereri@is.onrc.ro, sau pot fi transmise prin poștă/curier ori după caz, pot fi depuse la ghișeu la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași, situat în municipiul Iași, Str. Gândul nr. 2A, Cod poștal 700127, tel: 0232.254.400 și fax: 0232.276.334.      ***      Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până joi între 09.00-11.00 și 12.00-14.00, iar vineri între 08.00-10.00 și 11.00-13.00.