Important
  

Situaţii statistice august 2015
Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) a publicat situațiile statistice întocmite în baza datelor din registrul comerțului central computerizat la data de 31 august 2015. Conform datelor ONRC, în perioada 01.01.2015 – 31.08.2015 au fost înregistrați 80.620 de profesionişti, față de 70.574 de profesionişti în aceeaşi perioadă a anului 2014, înregistrându-se astfel cea mai mare creştere procentuală din acest an – 14,23% faţă de perioada similară a anului 2014 ... află mai multe.

Regimul juridic al informaţiilor privind profesioniştii înregistraţi în registrul comerţului
Dacă aţi decis să vă deschideţi o firmă, este important de știut că datele completate în cererile depuse la oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale devin informaţii publice odată cu înregistrarea lor în registrul comerţului şi publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a sau Partea a VII-a. Potrivit dispoziţiilor art. 4 alin.1 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comerțului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, registrul comerţului este public ... află mai multe.

 ONRC, parte a sistemului de interconectare a registrelor comerțului din statele membre ale U.E.
Luni, 13 iulie 2015, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Legea nr. 152/2015 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul înregistrării în registrul comerțului, care transpune Directiva 2012/17/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 13 iunie 2012 de modificare a Directivei 89/666/CEE a Consiliului și a Directivelor 2005/56/CE și 2009/101/CE ale Parlamentului European și ale Consiliului în ceea ce privește interconectarea registrelor centrale, ale comerțului și ale societăților ... află mai multe.

 Intrarea în vigoare a Legii privind stimularea investitorilor individuali – business angels
La data de 17 iulie 2015, a intrat în vigoare Legea nr. 120/2015 privind stimularea investitorilor individuali – business angels, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 382/2.06.2015, având ca obiect reglementarea condițiilor în care persoane fizice (denumite investitori individuali – business angels), pot beneficia de facilități fiscale, ca urmare a dobândirii de părți sociale prin investiții în microîntreprinderi și întreprinderi mici. ... află mai multe.

 Alegerea denumirii unei firme: elemente de distinctivitate
Atunci când doriți să înființați o firmă, trebuie să țineți cont de anumite aspecte legate de alegerea şi rezervarea denumirii societăţii.Firma este numele sau, după caz, denumirea sub care un profesionist îşi exercită comerţul şi sub care semnează, iar în vederea rezervării, firma este supusă unor operaţiuni de verificare astfel încât să îndeplinească, cumulativ, condiţiile generale şi speciale de legalitate, de disponibilitate şi de distinctivitate faţă de firmele înregistrate în registrul comerţului sau rezervate în vederea înregistrării ..află mai multe.

 ONRC a eliberat 35.000 de documente cu semnătură electronică în primul an de InfoCert
Oficiul Național al Registrului Comerțului a eliberat, prin serviciul online InfoCert, 35.000 de certificate constatatoare și de furnizări de informații din registrul comerțului semnate electronic, în primul an de funcționare a serviciului. Pentru detalii privind modul de accesare, valoarea juridică a documentelor, precum și pentru a vizualiza specimene de documente eliberate prin serviciul InfoCert, click aici.

 Reprezentanții S.R.L.-D.-urilor care au împlinit 3 ani de la înregistrare trebuie să facă demersuri pentru schimbarea denumirii
Reprezentanții S.R.L.-D.-urilor care au împlinit termenul de 3 ani de la data înființării, începând cu 1 ianuarie 2015 trebuie să facă demersurile necesare pentru schimbarea sintagmei S.R.L.-D. în S.R.L. sau să opteze pentru altă formă juridică ... află mai multe

 Acces rapid la informațiile gratuite din registrele de insolvență din UE
Cetățenii și reprezentanții mediului de afaceri au acum acces rapid, în limba română, la informațiile gratuite privind entitățile aflate în insolvență din șapte state membre ale Uniunii Europene. Serviciul este disponibil prin intermediul portalului european e-Justice (e-justice.europa.eu).
Pentru mai multe informații click aici

 Eliminarea sintagmei „societate comercială” din denumirea firmei, obligatorie pâna la 15 februarie 2015 
Lista profesioniștilor care au în denumire sintagma ”societate comercială”, sunt obligați să efectueze, în termen de doi ani, demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul "societate", începând cu data de 15 februarie 2013, în conformitate cu dispozițiile art. 79 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă ... află mai multe

 Contacte autorități publice competente potrivit art. 15 din Legea nr. 359/2004 
Autorități publice competente privind conformitatea celor declarate potrivit art. 15 din Legea nr. 359/2004 ... află mai multe

 Conturi IBAN 5032 ale oficiilor registrului comerțului
Taxa legală poate fi achitată în numerar sau cu card bancar la casieriile ORC, precum şi cu mandat poştal, ordin de plată etc. 

Facilități
 
 
Întreprinzători debutanți
Se acordă persoanelor care nu au mai fost asociați sau acționari într-o întreprindere constituită în Spatiul Economic European și debutează în afaceri ...  află mai multe
Studenți
Facilități acordate studenților care doresc să înființeze o afacere proprie potrivit HG nr. 166/2003. Potrivit prevederilor HG nr. 166/2003, studenții ... află mai multe

 

Relaţii cu publicul
Tel.: (+40-21) 316.08.17/18/24
Fax: (+40-21) 316.08.29 
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
 
Recom online
Tel.: (+40-21) 316.08.17/18/24 interior 118, 204
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
 
InfoCert
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
 
Mass - Media
Andreea-Roxana Epuraș
Tel.: (+40-21) 316.08.17/18/24 interior 130
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
 
Newsletter
 
 
Abonați-vă la newsletter-ul ONRC pentru a primi noutăți și informaţii utile!
Please wait
 
Nomenclator CAEN
 
 

CAEN (Clasificarea activităților din economia națională) - reprezintă acronimul utilizat pentru a desemna clasificarea statistică națională a activităților economice din România. 

  Nomenclator CAEN
 
Link-uri utile
 
 
  portal.onrc.ro              anaf.ro
  bpi.ro      monitoruloficial.ro
  portal.just.ro      Imm.gov.ro
  just.ro      unbr.ro
  e-justice.europa.eu      uniuneanotarilor.ro
  Guv.ro     unpir.ro

 

Serviciul online InfoCert pentru obținerea certificatelor constatatoare și a furnizărilor de informații este disponibil pe https://portal.onrc.ro. Serviciul eliberează documente cu semnătură electronică, în mod automat, fără intervenția operatorului de date, 24/24 ore, 7/7 zile.