Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

27 Mai 2024

portal

portal


Reprezentanții S.R.L.-D.-urilor care au împlinit 3 ani de la înregistrare trebuie să facă demersuri pentru schimbarea denumirii

 

Reprezentanţii S.R.L.-D.-urilor care au împlinit termenul de 3 ani de la data înfiinţării, începând cu 1 ianuarie 2015 trebuie să facă demersurile necesare pentru schimbarea sintagmei S.R.L.-D. în S.R.L. sau să opteze pentru altă formă juridică.

Potrivit articolului 6, aliniatul (1), lit. a, din Ordonanța de urgență nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii, la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării”.

Astfel, conform aceluiaşi articol, aliniatul (2), „în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant, societatea respectivă are obligaţia să procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Prin urmare, reprezentantul societăţii se va prezenta la oficiul registrului comerțului de pe lângă tribunalul unde şi-a declarat sediul social, în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la data la care se împlinesc 3 ani de la înmatricularea societății, în vederea schimbării denumirii.

Pentru mai multe informaţii privind documentele necesare, click aici

Lista societăţilor care şi-au pierdut calitatea de microîntreprindere S.R.L.-D. la 31 decembrie 2014 este disponibilă aici.
Lista societăţilor care şi-au pierdut calitatea de microîntreprindere S.R.L.-D. la 31 decembrie 2015 este disponibilă aici.
Lista societăţilor care şi-au pierdut calitatea de microîntreprindere S.R.L.-D. la 31 decembrie 2016 este disponibilă aici.
Lista societăţilor care şi-au pierdut calitatea de microîntreprindere S.R.L.-D. la 31 decembrie 2017 este disponibilă aici.
Lista societăţilor care şi-au pierdut calitatea de microîntreprindere S.R.L.-D. la 31 decembrie 2018 este disponibilă aici.
Lista societăţilor care şi-au pierdut calitatea de microîntreprindere S.R.L.-D. la 31 decembrie 2019 este disponibilă aici.
Lista societăţilor care şi-au pierdut calitatea de microîntreprindere S.R.L.-D. la 31 decembrie 2020 este disponibilă aici.
Lista societăţilor care şi-au pierdut calitatea de microîntreprindere S.R.L.-D. la 31 decembrie 2021 este disponibilă aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă informăm că, din motive tehnice, serviciile electronice de la Biroul Teritorial Tecuci, organizat în cadrul Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Galați, sunt temporar suspendate. Vă mulțumim pentru înțelegere!      ***      Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.