Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

26 Aprilie 2024

portal

portal

 

► Regulamentul Consiliului (CE) nr. 2157/2001 privind statutul societăţii europene (SE):

  • Art. 8:
    (…)
    (10) Transferul sediului social al unei SE şi modificările de statut care rezultă din acesta intră în vigoare la data înmatriculării SE în registrul de la noul sediul social, în conformitate cu articolul 12.
    (11) După încheierea noii înmatriculări a SE, registrul în care se efectuează noua înmatriculare notifică registrul vechii înmatriculări. Radierea vechii înmatriculări se face la primirea acestei notificări şi nu mai devreme.(12) Noua înmatriculare şi radierea vechii înmatriculări se publică în statele membre în cauză în conformitate cu articolul 13.
    (13) La publicarea noii înmatriculări a unei SE, noul sediu social devine opozabil terţilor. Cu toate acestea, atâta timp cât radierea înmatriculării SE din registrul fostului sediu social nu a fost publicată, terţii pot continua să se prevaleze de vechiul sediu social, cu excepţia cazului în care SE dovedeşte că respectivii terţi aveau cunoştinţă de noul sediu social.
    (14) Legislaţia unui stat membru poate prevedea că, în ceea ce priveşte SE înmatriculate în respectivul stat membru, transferul unui sediu social care ar putea duce la o modificare a legii aplicabile nu produce efecte în cazul în care, în termenul de două luni menţionat la alineatul (6), vreo autoritate competentă a respectivului stat membru se opune. Această opoziţie se poate baza numai pe motive de interes public.
    În cazul în care o SE este supusă controlului unei autorităţi naţionale de supraveghere financiară în conformitate cu directivele Comunităţii, dreptul de a se opune transferului sediului social se aplică şi acestei autorităţi.
    Este posibilă re-examinarea cazului de către o autoritate judiciară.
    (15) O SE împotriva căreia s-a iniţiat o procedură de dizolvare, lichidare, insolvabilitate sau încetare de plăţi sau alte proceduri similare nu îşi poate transfera sediul social.
    (16) O SE care şi-a transferat sediul social într-un alt stat membru este considerată, în sensul oricărui litigiu legat de evenimente anterioare transferului în conformitate cu alineatul (10), ca având sediul social în statul membru în care SE în cauză era înregistrată anterior transferului, chiar dacă se intentează o acţiune în justiţie împotriva SE după efectuarea transferului.

Notă:
Publicarea radierii se face pe cheltuiala societății.

 

 
MENȚIUNI - persoane juridice
 
 
 
 
Vă informăm că, în perioada 22 - 26.04.2024, în cadrul Biroului Teritorial Dej, organizat în județul Cluj, nu se vor desfășura activități de lucru cu publicul. Pentru depunerea documentelor și a cererilor de înregistrare în registrul comerțului vă puteți adresa ORCT Cluj. E-mail:orccj@cj.onrc.ro Tel.: 0264433700; 0264433066 Fax: 0264432800      ***      Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.