Tipărire

 

► Regulamentul Consiliului (CE) nr. 2157/2001 privind statutul societăţii europene (SE):

  • Art. 8:
    (…)
    (11) După încheierea noii înmatriculări a SE, registrul în care se efectuează noua înmatriculare notifică registrul vechii înmatriculări. Radierea vechii înmatriculări se face la primirea acestei notificări şi nu mai devreme.(12) Noua înmatriculare şi radierea vechii înmatriculări se publică în statele membre în cauză în conformitate cu articolul 13.

  •  Art. 13:
    Actele şi indicaţiile privind o SE, supusă publicităţii impuse de prezentul regulament, fac obiectul unei publicităţi efectuate în modurile prevăzute de legislaţia statului membru în care SE în cauză are sediul social, în conformitate cu Directiva 68/151/CEE.

  • Art. 14:
    (1) Anunţul înregistrării unei SE şi a radierii unei astfel de înregistrări se publică cu titlu informativ în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene după publicarea efectuată în conformitate cu articolul 13. Respectivul anunţ precizează denumirea, numărul, data şi locul înmatriculării SE, data şi locul publicării şi titlul publicaţiei, precum şi sediul social şi domeniul de activitate a SE.
    (2) În cazul în care sediul social al unei SE este transferat în conformitate cu articolul 8, se publică un anunţ conţinând informaţiile menţionate la alineatul (1), precum şi pe cele privind noua înregistrare.
    (3) Informaţiile specifice menţionate la alineatul (1) sunt comunicate Oficiului pentru Publicaţii Oficiale al Comunităţilor Europene în termen de o lună de la publicarea menţionată la articolul 13.

Legea societăților nr. 31/1990:

  • Art. 2702e) :
    (…)
    (5) Registratorul de registrul comerțului, ulterior verificării legalităţii transferului, pronunţă o încheiere ce atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 3-5 din prezenta lege şi a celor prevăzute de art. 8 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 2.157/2001.
    (6) Ulterior radierii societăţii europene transferate, oficiul registrului comerţului va comunica Jurnalului Uniunii Europene, pe cheltuiala societăţii, un anunţ privind radierea societăţii din registrul comerţului din România ca urmare a transferului sediului acestuia într-un alt stat membru.