Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

29 Martie 2024

portal

portal

 

Când capitalul social se majorează prin subscripţie publică, prin grija personalului ORCT, din oficiu se verifică menționarea depunerii și publicării prealabile în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a prospectului de emisiune semnat de subscriitori.
Potrivit art. 212 din Legea societăților nr. 31/1990, în caz de subscripţie publică, prospectul de emisiune, purtând semnăturile autentice a 2 dintre membrii consiliului de administraţie, respectiv dintre membrii directoratului, va fi depus la registrul comerţului pentru îndeplinirea formalităţilor prevăzute la art. 18 şi va cuprinde: 

  1. data şi numărul înmatriculării societăţii în registrul comerţului;

  2. denumirea şi sediul societăţii;

  3. capitalul social subscris şi vărsat;

  4. numele și prenumele administratorilor, respectiv ale membrilor directoratului și consiliului de supraveghere, cenzorilor sau, după caz auditorului financiar, și domiciliul lor;
  5. ultima situaţie financiară aprobată, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari;

  6. dividendele plătite în ultimii 5 ani sau de la constituire, dacă, de la această dată, au trecut mai puţin de 5 ani;

  7. obligaţiunile emise de societate;

  8. hotărârea adunării generale privitoare la noua emisiune de acţiuni, valoarea totală a acestora, numărul şi valoarea lor nominală, felul lor, relaţii privitoare la aporturi, altele decât în numerar, şi avantajele acordate acestora, precum şi data de la care se vor plăti dividendele.

 

 
MENȚIUNI - persoane juridice
 
 
 
 
Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.