Tipărire

 

Când capitalul social se majorează prin subscripţie publică, prin grija personalului ORCT, din oficiu se verifică menționarea depunerii și publicării prealabile în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a prospectului de emisiune semnat de subscriitori.
Potrivit art. 212 din Legea societăților nr. 31/1990, în caz de subscripţie publică, prospectul de emisiune, purtând semnăturile autentice a 2 dintre membrii consiliului de administraţie, respectiv dintre membrii directoratului, va fi depus la registrul comerţului pentru îndeplinirea formalităţilor prevăzute la art. 18 şi va cuprinde: 

  1. data şi numărul înmatriculării societăţii în registrul comerţului;

  2. denumirea şi sediul societăţii;

  3. capitalul social subscris şi vărsat;

  4. numele și prenumele administratorilor, respectiv ale membrilor directoratului și consiliului de supraveghere, cenzorilor sau, după caz auditorului financiar, și domiciliul lor;
  5. ultima situaţie financiară aprobată, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari;

  6. dividendele plătite în ultimii 5 ani sau de la constituire, dacă, de la această dată, au trecut mai puţin de 5 ani;

  7. obligaţiunile emise de societate;

  8. hotărârea adunării generale privitoare la noua emisiune de acţiuni, valoarea totală a acestora, numărul şi valoarea lor nominală, felul lor, relaţii privitoare la aporturi, altele decât în numerar, şi avantajele acordate acestora, precum şi data de la care se vor plăti dividendele.