Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

19 Aprilie 2024

portal

portal

 

În termen de 15 zile de la terminarea lichidării, lichidatorii vor depune la registrul comerţului cererea de radiere a societăţii din registrul comerţului, pe baza raportului final de lichidare şi a situaţiilor financiare de lichidare prin care se prezintă situaţia patrimoniului, a creanţelor şi repartizarea activelor rămase, după caz, sub sancţiunea unei amenzi de 20 lei pe zi de întârziere, care va fi aplicată, din oficiu sau la sesizarea oricărei părţi interesate, de către persoana competentă cu soluţionarea cererilor de înregistrare în registrul comerţului.

            Rezoluţia prin care se dispune radierea societăţii din registrul comerţului se publică pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi pe portalul de servicii on-line al acestuia.

            Radierea societății pe acțiuni și în comandită pe acțiuni se va efectua după expirarea termenului de opoziție, de 30 zile de la data publicării situației financiare finale în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, iar a societății în nume colectiv, în comandită simplă sau cu răspundere limitată după expirarea termenului de opoziție de la data publicării situației financiare finale pe pagina de internet a oficiului registrului comerțului, dată care este aceeași cu data menționării în registrul comerțului a situației financiare finale.

            Lichidarea grupului de interes economic trebuie terminată în cel mult 3 ani de la data dizolvării. Pentru motive temeinice tribunalul poate prelungi acest termen cu cel mult 2 ani. În termen de 15 zile de la terminarea lichidării, lichidatorii vor cere radierea grupului din registrul comerţului, sub sancţiunea unei amenzi civile pentru fiecare zi de întârziere, aplicată de directorul/persoana desemnată în urma sesizării oricărei părţi interesate.

Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.