Ministerul Justiției
Oficiul Național al Registrului Comerțului

23 Aprilie 2024

portal

portal

 

  • Art. 37 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 2157/2001 privind statutul societăţii europene (SE):
    (2) Fără a aduce atingere articolului 12, transformarea unei societăţi anonime în SE nu duce nici la dizolvarea societăţii, nici la crearea unei persoane juridice noi.
    (3) Sediul social nu poate fi transferat dintr-un stat membru în altul în temeiul articolului 8 în momentul transformării.
    (4) Organul de conducere sau de administrare al societăţii în cauză întocmeşte un proiect de transformare şi un raport explicativ şi justificativ privind aspectele economice şi juridice ale transformării indicând consecinţele pe care adoptarea formei de SE le are asupra acţionarilor şi lucrătorilor.
    (5) Proiectul de transformare face obiectul unei publicităţi efectuată potrivit legislaţiei fiecărui stat membru, cu cel puțin o lună înainte de data adunării generale convocată pentru a se pronunța asupra transformării.
    (6) Înaintea adunării generale, unul sau mai mulţi experţi independenţi, desemnaţi sau autorizaţi, în conformitate cu dispoziţiile de drept intern, atestă că societatea dispune de active nete, cel puţin echivalente cu capitalul său, plus acele rezerve care nu pot fi distribuite în conformitate cu legea sau cu statutul său.
    (7) Adunarea generală a societăţii aprobă proiectul de transformare şi statutul SE.
    (…)
    (9) Drepturile şi obligaţiile societăţii care urmează să fie transformată în ceea ce priveşte condiţiile de angajare care decurg din dreptul intern, din practica curentă şi din contractele individuale de muncă sau din raporturile de muncă existente la data înregistrării se transferă noii SE, în baza acestei înregistrări.

 

 
MENȚIUNI - persoane juridice
 
 
 
 
Vă informăm că, în perioada 22 - 26.04.2024, în cadrul Biroului Teritorial Dej, organizat în județul Cluj, nu se vor desfășura activități de lucru cu publicul. Pentru depunerea documentelor și a cererilor de înregistrare în registrul comerțului vă puteți adresa ORCT Cluj. E-mail:orccj@cj.onrc.ro Tel.: 0264433700; 0264433066 Fax: 0264432800      ***      Programul de lucru cu publicul la ghișeu se desfășoară de luni până vineri între orele 09:00-13:00.